Škola vaření trochu jinak
Díky knížce Škola vaření pro celou rodinu z nakladatelství Ikar můžete zkusit vařit podle nositelky řádu britského impéria Mary Berry.
Díky knížce Škola vaření pro celou rodinu z nakladatelství Ikar můžete zkusit vařit podle nositelky řádu britského impéria Mary Berry. Na kuchařce oceňuji zvlášť praktické návody na začátku kapitol (Vše o vejcích - co je pošírování, jak se dělá omeleta), potěšil mě recept na vepřovou pečínku s meruňkovou náplní, který jsem hned vyzkoušela, a jelikož všichni doma milujeme palačinky, vrhnu se na jejich variantu Suzette s pomerančovou omáčkou. Recept na ni cituji z knížky: šťáva ze 2 pomerančů, 125 g másla, 60 g krupicového cukru, 4 lžíce pomerančového likéru nebo brandy. Všechny přísady svaříme 5 minut v pánvi, až směs zhoustne. Pak do ní postupně vkládáme předem připravené klasické palačinky(ze 125 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce oleje a 300 ml mléka). Dobrou chuť!