Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2020 Slepý zpěvák by nám mohl být příkladem

Slepý zpěvák by nám mohl být příkladem

Když teď v koronavirové pandemii chytáme deprese, mohli bychom se obracet k lidem, kteří už v životě překonali mnohem víc než většina z nás.
Slepý zpěvák by nám mohl být příkladem

Proto jsem zrovna teď tak uvítala v pořadí druhé CD Honzy Jareše Doktor duší (vydal Radioservis). Honza Jareš je od narození nevidomý, ale to mu nijak nebránilo v tom, aby vystudoval Pražskou konzervatoř jako jediný slepý student v oboru populární zpěv. Právě na škole se poznal se skladatelem Tomášem Kymplem, dnes úspěšným autorem hitů pro tuzemské superstars i zahraniční projekty. V roce 2007 spolu vydali album s názvem Některý lidi a nyní Kympl pro Honzu "ušil na tělo" nové písničky včetně osobní výpovědi Doktor duší, podle níž dostalo jméno celé CD.  Texty jsou chytré a vtipné a Jareš je zpívá s evidentní chutí a doprovází se přitom na klavír. 

S titulní písní svého nového alba Doktor duší Honza loni 12x vyhrál hitparádu Českého rozhlasu Dvojka Česká dvanáctka, což mu přineslo ocenění Platinová dvanáctka tohoto prestižního hudebního žebříčku. Získal také Výroční cenu Nočního proudu vysílaného na Čro Dvojka.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru