Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2006 Zuzana Vejvodová

Zuzana Vejvodová

18. 1. 2006

V kavárně Louvru jsem si povídala s mladou herečkou Zuzanou Vejvodovou, kterou můžete vidět hrát v Divadle Na Fidlovačce a vloni v létě byla na Pražském Hradě mj. velmi originální Julií v Shakespearově slavném příběhu o tragické lásce Romea a Julie.

V kavárně Louvru jsem si povídala s mladou herečkou Zuzanou Vejvodovou, kterou můžete vidět hrát v Divadle Na Fidlovačce a vloni v létě byla na Pražském Hradě mj. velmi originální Julií v Shakespearově slavném příběhu o tragické lásce Romea a Julie. Je dcerou skvělého hudebníka Josefa Vejvody a vnučkou skladatele hitu století, polky Škoda lásky.

O hodinu později jsem měla schůzku se synem režisérky Marie Poledňákové Petrem. Známe se od gymnázia, které jsme spolu absolvovali Nad Štolou. Zatímco já jsem od té doby vyzkoušela pouze jednu profesi, u které jsem jako typický konzervativec zůstala dodnes, Petr byl ředitelem divadla, skladatelem, scénáristou, diplomatem a také konzultantem. Momentálně pracuje na Barrandově a služebně už se dostal až do Hollywoodu. Kromě toho je otcem krásného pětapůlletého chlapečka Vaška, který dostal jméno částečně i podle hrdiny babiččiných komedií o Velrybě a Polepšovně.

Zpět na přehled

Nahoru