Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2007 Josef Bek

Josef Bek

4. 4. 2007
V restauraci Století se dnes křtilo nové vydání knížky Petra Hořce o herci Josefu Bekovi. Na křest přišla Květa Fialová, Ilja Racek a Václav Postránecký.
Josef Bek

V restauraci Století se dnes křtilo nové vydání knížky Petra Hořce o herci Josefu Bekovi Každý den radost. Na křest přišla Květa Fialová, Ilja Racek a Václav Postránecký. Všichni na Pepíčka Beka vzpomínali jen v tom nejlepším, ale v jeho případě určitě oprávněně. Byl to mimořádně slunný a pohodový člověk a také celkem vyhlášený sukničkář. Přesto vydržel až do své smrti s manželkou Evou nebo spíš ona s ním...V roce 1962 hrál Josef Bek s krásnou Irenou Kačírkovou milenecký pár v inscenaci Zlodějka z města Londýna. Jejich milostný duet Louisiana, který jim složil geniální Zdeněk Liška, se prý tehdy preludoval ve všech pražských vinárnách.

P.S.: Po smrti je již několik let i autor knížky Petr Hořec. Byl nadšený divadelní fanda a chodíval za mnou do Večerníku Praha, aby mi vyprávěl o hercích, kteří byli zároveň i jeho kamarády. Často na něj vzpomínám.

Na snímku Josef Bek s manželkou

Zpět na přehled

Nahoru