Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2008 Kronerová nebo Stašová?

Kronerová nebo Stašová?

26. 3. 2008
V Divadle Na Jezerce se dnes konala generálka hry amerického dramatika Neila Simona Sklenka sherry, kterou čeští divácí znají spíš pod názvem Drobečky z perníku.

V Divadle Na Jezerce se dnes konala generálka hry amerického dramatika Neila Simona Sklenka sherry, kterou čeští divácí znají spíš pod názvem Drobečky z perníku. Zuzana Kronerová v hlavní roli léčené a recidivující alkoholičky Evy Mearové byla vynikající. Stejnou roli v příbramském divadle hraje Simona Stašová, která je za ni nominovaná na Thalii. Stašová nebo Kronerová - co myslíte, budou si diváci vybírat nebo půjdou na obě a pak porovnají výkony? Neumím odhadnout, ale Drobečky z perníku už dávali také v Divadle na Vinohradech s Danielou Kolářovou a Pavel Háša natočil stejnojmenný televizní film s Taťjanou Medveckou - a všechno se 'uživilo'. Každopádně Kronerová je u nás celkem neokoukaný zjev a tahle role jí sedí.

P.S.: Na generálce byli především důchodci. Bohužel se ještě pořád nenaučili vypínat mobily - proč je tedy raději nenechají doma?

Zpět na přehled

Nahoru