Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2008 Okurková sezona

Okurková sezona

18. 7. 2008
V novinách se období prázdnin a dovolených říkalo okurková sezona. Tak trochu si asi musí připadat všichni návštěvníci mého Zápisníku, když tam nyní nalézají tak málo nových zpráv.

V novinách se období prázdnin a dovolených říkalo okurková sezona. Tak trochu si asi musí připadat všichni návštěvníci mého Zápisníku, když tam nyní nalézají tak málo nových zpráv. Vězte tedy, že je to stav jen dočasný a není způsoben okurkami, anobrž rekonstrukcí bytu, k níž jsme se odhodlali po nečekané kuchyňské povodni, o níž jsem vám psala v červnu. Máme odpojený internet a bydlíme v primitivních podmínkách...Přesto samozřejmě pracuji. Z poslední doby mě nejvíce potěšilo setkání s Ladislavem Michálkem, přítelem grafika Vladimíra Boudníka a spisovatele Bohumila Hrabala, s nímž jsem si povídala nad jeho černobílými fotografiemi o tom, co pro něj ti dva pánové znamenali. I když se v posledních letech v knihkupectvích objevila řada knih, kde se leccos o Hrabalovi a Boudníkovi dočtete, vyposlechnout si to od autentického pamětníka, který je navíc neobyčejně milý, je něco zcela jiného a děkuji osudu za to.

Nyní chystám do Vlasty články o šedesátých letech a srpnové okupaci, což není zrovna veselé čtení, ale čtyřicetileté výročí nelze opominout. Na Staroměstské radnici bude vystavovat fotograf Koudelka své snímky z osudného srpnového týdne, ale neméně zajímavé fotografie pořídil i Stanislav Tereba, který tehdy pracoval jako fotoreportér Večerní Prahy.

Zpět na přehled

Nahoru