Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2009 Potkala jsem Rusalku

Potkala jsem Rusalku

12. 6. 2009

Od dětství miluju Rusalku, je to má nejoblíbenější opera a je mi jasné, že v tom nejsem sama. Dnes jsem měla možnost mluvit s opravdovou Rusalkou, její představitelkou v Národním divadle, Danou Burešovou. 

Potkala jsem Rusalku

Od dětství miluju Rusalku, je to má nejoblíbenější opera a je mi jasné, že v tom nejsem sama. Dnes jsem měla možnost mluvit s opravdovou Rusalkou, její představitelkou v Národním divadle, Danou Burešovou. Ačkoli patří k předním oporám Zlaté kapličky a je nositelkou Thalie za rok 2008, nehraje si na nějakou velkou umělkyni. Působí klidně a vyrovnaně, vypráví o svých třech dětech, lásce ke kamínkům a esoterice, ale i o tom, jak se jí dnes podařilo pěkně zaparkovat a že ráno musela uvařit svému nejstaršímu dítěti, které jí onemocnělo na škole v přírodě a včera si ho tudíž přivezla domů. V létě bude zpívat Rusalku v Českém Krumlově, který miluje, takže si ji tam můžete přijet poslechnout stejně jako např. Andreu Kalivodovou (v roli čarodějnice), kterou jsem zpovídala docela nedávno. 

Ještě před rozhovorem jsem v téže kavárně naproti Žofínu potkala Kateřinu Klasnovou z Věcí veřejných, která převčírem na tv Z 1 mluvila společně s Janou Bobošíkovou a s Janou Hybáškovou a vedle oněch ostřílených političek působila velmi, velmi dobře, což jsem jí ráda sdělila.

Zpět na přehled

Nahoru