Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2009 Uctěte s námi památku legendárních detektivů

Uctěte s námi památku legendárních detektivů

25. 10. 2009

V pondělí 2.11. ve 13 hodin začíná vzpomínkový pietní akt u hrobu rady Joseda Vaňáska (filmového Vacátka) na Malvazinkách.

Uctěte s námi památku legendárních detektivů

V pondělí 2.11. ve 13 hodin začíná vzpomínkový pietní akt u hrobu rady Joseda Vaňáska (filmového Vacátka) v Praze na Malvazinkách. Proběhne tak jako tradičně v režii Spolku policejní historie, jehož členové přijdou v parádních uniformách. Poté, co se pokloníme památce Josefa Vaňáska, vzpomeneme i na detektiva Jiřího Tučka (v Hříšných lidech inspektor Mrázek), který je rozptýlen tamtéž na rozptylové loučce a přesuneme se na Vinohradský hřbitov. Tam bychom se zhruba kolem 14.15 měli setkat s vnukem dalšího významného detektiva, Jaroslava Kinkora (v Hříšnících pravděpodobně inspektor Bouše), který je pohřbený v hrobce nedaleko vchodu na hřbitov, a to společně se svým zetěm, slavným bouřlivákem Emilem Arturem Longenem. Všichni jste srdečně zváni!

A takhle vypadal pietní akt v roce 2006, kterého se mj. účastnil tehdejší šéf Národní protidrogové centrály a současný první náměstek ministra vnitra  Jiří Komorous

Zpět na přehled

Nahoru