Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2011 Dejte si Obamu

Dejte si Obamu

21. 8. 2011

Dcera mi přivezla z New Yorku čokoládu zabalenou do prezidenta Obamy. Na obalu je heslo Change has come to America, Změna přichází do Ameriky.

Dejte si Obamu

Dcera mi přivezla z New Yorku čokoládu zabalenou do prezidenta Obamy. Na obalu je heslo Change has come to America, Změna přichází do Ameriky. Čeští politici v rámci předvolebních kampaní vyzkoušeli už také ledacos, ale čokoládového Nečase jsem tedy ještě nejedla. Ta změna by ale byla vítána, to tedy jo.

New York nyní už žije přípravami na pietní slavnost u nového památníku obětem 11. září. Moc se toho u něj prý vyfotit nedalo. Za vysokou zdí stojí bagry a jeřáby, ozdobené americkými vlajkami a kutají tu devítimetrové vodní nádrže v místech základů před deseti lety zbořených Dvojčat. Manhattan je prý stále plný prachu, ale už se sem vysazuje několik set bílých dubů a před 11. zářím možná vše vyčistí k nepoznání. Před vchodem do muzeí vám ostraha v bílých rukavičkách šťourá dřevěnou hůlkou v kabelce,  jestli nepronášíte výbušninu, ale jinak jsou opatření mírnější než před pár lety. Že by za to mohl čokoládový Obama?

Zpět na přehled

Nahoru