Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2011 Děkuji vám, Borisi!

Děkuji vám, Borisi!

10. 9. 2011

Možná jste text Borise Filana z 30.7. letošního roku již četli, ale je pro mě tak zásadní, že vám ho pro jistotu ráda zprostředkuji a tímto mu děkuji. Mluví mi z duše.

Možná jste text Borise Filana z 30.7. letošního roku již četli, ale je pro mě tak zásadní, že vám ho pro jistotu ráda zprostředkuji a tímto mu děkuji. Mluví mi z duše.

Blíži sa koniec roka a s ním prichádzajú rozne predpovede. Ja mám jednu, která je dlohodobá: Pamatajte si! Raz príde doba, ke´d sa vynoríme z toho šialenstva, které nám teraz vzblklo v hlavách a budeme sa za seba strašně hanbiť. Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počůvali. Ako sme dovolili, aby nás pár šikovných zvrhlíkov dostalo k novinám, časopisom a televíziam, ktoré sú žumpa plná zvratkov a výkalov.

Nebudeme chápať, ako bolo možné profitovať na chorobách a nešťastí našich blížnych. Nebudeme schopní vysvetliť našim deťom a vnukom, ako sme to dopustili. Budeme sa snažiť nemyslie´t na to, akých blbcov a hlupane sme to považovali za celebrity. Budeme sa hanbiť za dobu, ke´d boli denně na prvých stránkach nagelovaní pajáci a usmievavé opice, ktoré neznášali vačšie série orgazmov s tým istým partnerom. Budeme hovoriť, že na vine vtedy boli oni, akýsi neurčití oni, a tí budú mezi nami a budú ukazovať prstom na nekoho neexistujúceho. Ale my sme spolupáchatelia tohto hnusu, nie iba tí, čo to píšu, vydávajú a vysielajú. My s nimi ochotne kolaborujeme tým, že to pozeráme, počúvame, čítame a kupujeme. Iba tolko som Vám chcel povedať, respektíve nie chcel, ale musel, lebo už mi praskne hlava od toho mlčania.  

Boris Filan o médiích

Zpět na přehled

Nahoru