Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2011 Konečně nový princ!

Konečně nový princ!

25. 12. 2011

Konečně máme nového prince, který má šanci stát se idolem! Písničkář Tomáš Klus se nám právě představil jako poněkud neohrabaný, ale o to milejší princ v pohádce Tajemství staré bambitky.

Konečně nový princ!

Konečně máme nového prince, který má šanci stát se idolem! Písničkář Tomáš Klus se nám právě představil jako poněkud neohrabaný, ale o to milejší princ v pohádce Tajemství staré bambitky (režisér Ivo Macharáček). Připomeňme si, že takovým idolem byl kdysi třeba Josef Zíma (Princezna se zlatou hvězdou na čele), Vladimír Ráž (Pyšná princezna), Václav Neckář (Šíleně smutná princezna) či Pavel Trávníček (Tři oříšky pro Popelku). Tomáš Klus má asi nejblíž k Vaškovi Neckářovi z 60. let -  srdce si získává chlapeckou naivitou, upřímností, smyslem pro humor a spravedlnost i velkou dávkou múzičnosti. Pokud ho ještě někdo dosud neznal jako písničkáře, určitě si ho zapamatuje díky této pohádce.

Pro zvídavé snad ještě uveďme, kde se pohádka točila: na hradě Bítově a na zámku Lemberku, ve skanzenu v Přerově nad Labem a v muzeu lidových staveb v Kouřimi.

Foto archiv ČT

Zpět na přehled

Nahoru