Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Aleš Cibulka křtil kalendáře

Aleš Cibulka křtil kalendáře

18. 9. 2012

Aleš Cibulka je člověk ctící tradice. Navíc se na jeho akci scházejí slušní lidé i slušní novináři (tedy jejich čestné zbytky). Letos křest svého televizního a filmového kalendáře okrášlil i jednou mladou dámou - Taťánou Kuchařovou.

Aleš Cibulka je člověk ctící tradice. Navíc se na jeho akci scházejí slušní lidé i slušní novináři (tedy jejich čestné zbytky). Letos křest svého televizního a filmového kalendáře okrášlil i jednou mladou dámou - Taťánou Kuchařovou. Sběratelka dobových kostýmů Vlaďka Dobiášová ji oblékla do zelených večerních šatů Adiny Mandlové a krémového klobouku, který taktéž patřil prvorepublikové hvězdě. S nostalgií jsem si vzpomněla, že v týchž šatech se fotila má mladší dcera Kristýna před pár lety do Vlasty a v tom samém klobouku jsem pro změnu já křtila knížku Rada Vacátko a jeho hříšní lidé v hotelu Paříž v roce 2007. Taťána Kuchařová od nás vyzvídala, kamže ta Adina Mandlová chodila s přáteli do kavárny a co asi tak popíjela. Krásný zážitek nám posléze poskytl Karel Vágner, když jsme se sesedli venku na předzahrádce s Evou Hlavsovou, Monikou Seidlovou a šansoniérkou Věrou Nerušilovou. Chrlil jednu historku za druhou o Karlu Dubovi a Pepíku Posledním i o osudovém zájezdu do Mongolska, kde v srpnu 1968 většina orchestru Karla Duby zahynula při pádu autobusu do propasti. Tehdy mladinký benjamínek kapely Karel Vágner byl jedním z mála, kdo přežil.

P.S.: Aleš Cibulka mi taktně připomněl, abych v sobotu v 10.30 přišla do Divadla U Hasičů, kde se točí přímý přenos jeho pořadu Tobogan - tentokrát na téma Pyšná princezna. Ujistila jsem ho, že jsem dnes pro Český rozhlas 2 natočila tříminutovou upoutávku, a že tedy snad do soboty na tuto krásnou akci nezapomenu :-) Prozradil mi ještě, že hostem bude i Josef Zíma, který byl režisérovi Bořivoji Zemanovi svědkem na jeho svatbě (ale v Pyšné princezně nehrál).

Zpět na přehled

Nahoru