Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Český kuchař? To je pan Sapík!

Český kuchař? To je pan Sapík!

27. 11. 2012

Česká kuchyně si někdy musí připadat jako Popelka v té záplavě čínských bister, japonských sushi barů a různých amerických fast foodů.

Český kuchař? To je pan Sapík!

Česká kuchyně si někdy musí připadat jako Popelka v té záplavě čínských bister, japonských sushi barů a různých amerických fast foodů. Já na ni ale rozhodně nedám dopustit a svou rodinu krmím většinou pěkně po česku. Ovšem neumím to ani zdaleka tak dobře jako Jaroslav Sapík, který je pro mě prototypem pravého českého kuchaře a nyní to stvrdil i svou kuchařkou nazvanou po werichovsku Můj divotvorný hrnec. Knihu vydala Mladá fronta v krásné grafické úpravě Radomily Gaierové. Jo, a pokud byste chtěli Sapíkovy recepty ochutnat, zajeďte do středočeské vesničky Klokočná, kde má rodinnou restauraci U koně. Taky se tam chystám....

Zpět na přehled

Nahoru