Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Kam zmizela Marie Drahokoupilová?

Kam zmizela Marie Drahokoupilová?

13. 5. 2012

Pokud vás zajímá, jak dnes vypadá Marie Drahokoupilová, dívejte se od 20 hodin na ČT1 na film Cizinec a krásná paní. Marie Drahokoupilová ho natočila před rokem a vloni mi také o něm vyprávěla.

Kam zmizela Marie Drahokoupilová?

Pokud vás zajímá, jak dnes vypadá Marie Drahokoupilová, dívejte se od 20 hodin na ČT1 na film Cizinec a krásná paní. Marie Drahokoupilová ho natočila před rokem a vloni mi také o něm vyprávěla. Napsali jej pro ni Jelena Mašínová a Pavel Kohout, dramatik, který ji kdysi zbožňoval.

Není to ideální, když dávná láska přeroste v přátelství?

Máte pravdu, že zůstalo krásné přátelství. S Pavlem Kohoutem se znám mnoho a mnoho let a všechny věci, které napsal, jsem vždy hrála velice ráda.

Když jste studovala DAMU, napsal pro váš ročník divadelní hru Dvanáct, kterou potom natočila Eva Sadková. Pak jste točila jeho Aksál a také Svatbu s podmínkou. Jaké to je hrát postavy napsané přímo na tělo?

Na jedné straně je to radost, na druhé velká zodpovědnost, abych to autorovi nezkazila. Cizince a krásnou paní jsem četla nejprve jako román a zaujalo mě na něm, že řeší současné problémy, které se týkají i lidí středního věku. Příběh o touze, ztrátách a láskách se mě vnitřně dotýkal. Zažila jsem dvaadvacet překrásných dní natáčení. Setkala jsem se přitom znovu i s vynikajícím Jurajem Kukurou, s nímž jsem se poznala před dvěma lety v seriálu Dokonalý svět.

Možná o ní nevíte

* Narodila se 12. června 1941

* Vystudovala DAMU v ročníku s  Ivou Janžurovou, Václavem Marešem, či Miroslavem Nohýnkem

* Po dvou letech angažmá v divadle v Kolíně přešla do pražského Divadla S.K.Neumanna (dnes Divadlo Pod Palmovkou)

* 15 let byla vdaná za Rakušana Ervína

* V posledních letech se věnuje hlavně dabingu a práci v rozhlase

Zpět na přehled

Nahoru