Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Vyhněte se Letné, anebo protestujte!

Vyhněte se Letné, anebo protestujte!

5. 8. 2012

Letná už dlouho zažívá krušné časy. V souvislosti s výstavbou tunelu Blanka (proboha, proč si půjčili zrovna moje jméno?!) se život starousedlíků velmi změnil.

Vyhněte se Letné, anebo protestujte!

Letná už dlouho zažívá krušné časy. V souvislosti s výstavbou tunelu Blanka (proboha, proč si půjčili zrovna moje jméno?!) se život starousedlíků velmi změnil. Dříve jedna z nejluxusnějších pražských lokalit se změnila v obrovské staveniště, které doprovází všudypřítomný prach, hluk, navíc je ohrožená statika řady domů....Nyní se zcela zastavil normální život na ulici Milady Horákové, která se v délce více než kilometr stala zcela nepoužitelnou, nikde nelze přejít z jedné strany na druhou, poškozeni se oprávněně cítí všichni podnikatelé, kteří tu mají své provozovny. Rekonstrukce by sice měla skončit 1. září, ale vzhledem k pracovnímu tempu, kdy tady po 16. hodině nenajdete žádného dělníka, termín nevypadá reálně. Nemluvě o předražení celé stavby, které zatím odpovědným činitelům prochází bez následků. Zdejším obyvatelům nezbývá než proti tomuto stavu protestovat, psát stížnosti na magistrát a nenechat ze sebe dělat rukojmí.

Foto Marcela Dudková (jedna z těch, která se na třídě Milady Horákové snaží ve své kanceláři "fungovat" navzdory všemu....)

Zpět na přehled

Nahoru