Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Zemřel vnuk policejního rady Vaňáska

Zemřel vnuk policejního rady Vaňáska

1. 10. 2012

Leta ho trápila Parkinsonova choroba, ale potýkal se s ní víc než statečně. Jen v poslední době už to začal vzdávat. Ing. Milan Červenka byl nejstarším vnukem policejního rady Josefa Vaňáska, o němž za pár dnů vyjde v Nakladatelství Brána nová knížka Zločin a vášně za rady Vacátka.

Zemřel vnuk policejního rady Vaňáska

Leta ho trápila Parkinsonova choroba, ale potýkal se s ní víc než statečně. Jen v poslední době už to začal vzdávat. Ing. Milan Červenka byl nejstarším vnukem policejního rady Josefa Vaňáska, o němž za pár dnů vyjde v Nakladatelství Brána nová knížka Zločin a vášně za rady Vacátka.

Milan Červenka se narodil 4. března 1932 v Divizní nemocnici na Karlově náměstí a zrovna v ten den došlo k ošklivému mordu. Pětadvacetiletý číšník Jan Větrovský z hospody v Karlově ulici se rozhodl oloupit hostinského Huga Hrubého o peníze připravené na výplaty a vzal na něj sekeru. Nakonec jeho počínání odnesli tři lidé na životech. Vyšetřování ale nebylo zdaleka tak jednoduché a vleklo se nakonec čtrnáct dní. Policejní rada Vaňásek byl pečlivý a nic neponechal náhodě. Na svého vnuka si ale později dokázal udělat čas, o čemž svědčí i náš snímek. Bohužel si ho užil jen do jeho šesti let. Milan Červenka o něm ale uměl krásně vyprávět a měl na něj jednu památku, která mu sloužila, když se mu začala horšit chůze - ano, byla to hůl. Milan Červenka zemřel 30. září večer ve VFN na Karlově náměstí, tedy zhruba na stejném místě, kde přišel před 80 lety na svět.  

Poslední rozloučení s Ing. Milanem Červenkou se koná ve čtvrtek 4. října od 11 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje na Karlínském náměstí.

Zpět na přehled

Nahoru