Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Zemřela Vlasta Janečková

Zemřela Vlasta Janečková

28. 2. 2012

V pondělí 27. února zemřela v soukromém sanatoriu režisérka a scenáristka Vlasta Janečková, manželka herce Petra Štěpánka. Bylo jí 77 let. Tolik stručná zpráva.

Zemřela Vlasta Janečková

V pondělí 27. února zemřela v soukromém sanatoriu režisérka a scenáristka Vlasta Janečková, manželka herce Petra Štěpánka. Bylo jí 77 let. Tolik stručná zpráva.

Kolik se za ní ale skrývá příběhů! Vlasta Janečková byla o 14 let starší než krásný princ z jejích pohádek. Když se poznali, byla už rozvedená a matka dcery. Zkušená režisérka mladého herce okouzlila při natáčení pohádky o Zlatovlásce - "Petr byl dobrej, a tak jsme si ho vybrali," vzpomínala v roce 2009, když jsem ji zpovídala pro Retro magazín Vlasty. Byla z toho svatba. Vlasta Janečková se odstěhovala ke Štěpánkovým do domku v Míšeňské ulici. "Petra jsem měla skoro v každé pohádce, protože jsme na sebe tak slyšeli. Byli jsme hodně navázaní. Jemu stačilo říct slovo – Petr každou připomínku bral... I teďka se jdu podívat, když něco dělá – nechá si ode mě říct názor – musím jít vždycky do divadla na jeho poslední zkoušky před premiérou – nepotřeboval by mě, ale chci u toho být. Pánbíček mi ho nadělil." Takhle hezky o něm mluvila...Zanedlouho poté se začaly v bulváru objevovat informace o vztahu Petra Štěpánka se Zlatou Adamovskou. Paní Vlasta mi se zoufalstvím v hlase volala, co má dělat s takovými nehoráznými pomluvami....Pak už jsem si jen přečetla, že utrpěla úraz na hlavě a že má problémy s alkoholem...a byla odvezena do sanatoria. Tak skončila pohádka.

Vlasta Janečková a Petr Štěpánek na svatební fotce v roce 1973

Zpět na přehled

Nahoru