Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 2 x tipy na netradiční kuchařky

2 x tipy na netradiční kuchařky

14. 11. 2013
Přesně do tohoto pošmourného nevlídného listopadu se hodí rozehřát tělo i duši dobrými pokrmy a příjemným čtením. To vše splňují dvě kuchařky z nakladatelství BONDY.
2 x tipy na netradiční kuchařky
Přesně do tohoto pošmourného nevlídného listopadu se hodí rozehřát tělo i duši dobrými pokrmy a příjemným čtením. To vše splňují dvě kuchařky z nakladatelství BONDY. Tu první napsal PhDr. Lubomír Teprt, výborný novinář, který se v 50 letech rozhodl vyměnit psací stroj za sporák a vyučil se kuchařem. Připravil Kuchařku z farmářských trhů, což je nápad na jedničku. Farmářské trhy se staly synonymem pro kvalitní, dobré, české, chodíme si na ně nejen nakupovat, ale i ochutnávat, laskat se už pouhým pohledem. A právě z výrobků, které jsou tu k mání, Teprt připravil 120 dobrot - namátkou bosenské čevapčiči, jahodový jahelník s medem a jablky, domácí pečenáče z kapra atd. Kuchyni snad ovládli samí excelentní publicisté, chce se mi říct i u druhého jména - Vladimíra Poštulky, který napsal Příběhy a recepty nejslavnějších televizních kuchařů světa - a začíná "pěkně českým" Polhreichem a pokračuje jmény jako je Angličan Gordon Ramsay, Asiatka Joyce Chenová, Katalánec Ferran Acota Adria či Němec Alfred Biolek. Nejinteligentnějším kuchařem současnosti je prý Londýňan Heston Blumenthal, který u každého pokrmu hledá i historické a filozofické souvislosti. Věnuje se i vlastnímu výzkumu a vývoji a vyrábí přístroje pro moderní kuchařské technologie.

Zpět na přehled

Nahoru