Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 Aby nás Pán bůh miloval

Aby nás Pán bůh miloval

31. 10. 2013

Waldemar Matuška nás opustil před čtyřmi lety, ale stále je mezi námi. Tak to alespoň cítili účastníci dnešního křtu knížky Zákulisí našeho života.

Aby nás Pán bůh miloval

Waldemar Matuška nás opustil před čtyřmi lety, ale stále je mezi námi. Tak to alespoň cítili účastníci dnešního křtu knížky Zákulisí našeho života. Zpěvák ji začal psát půl roku před smrtí se svou ženou Olgou, která tehdy netušila, že ji bude čekat úkol dodělat vzpomínky i za něj. V knížce se totiž Waldemar rozhodl vyjádřit ke všem možným výrokům a fámám, které se zvlášť po jeho odchodu z Československa vyrojily a nepřestaly se šířit ani po listopadu 1989. Ať už jde o výroky typu, že Waldemar Matuška neuměl cizí jazyky (když jeho maminka mluvila téměř jen německy), přes tvrzení, že chodil na natáčení (např. legendárního Silvestrovského operního čísla s Karlem Gottem) nepřipravený nebo že všechno za něj rozhodovala jeho žena Olga. V knize se ale dočteme i málo známá fakta právě ze života jeho osudové lásky Olgy, z jejího dětství a dospívání a vše doprovází spousta unikátních fotografií.

Na křtu nás všechny Olga Matušková přiměla k tomu, abychom si zazpívali "Aby nás Pán bůh miloval" a další lidové písničky, které tak báječně uměl její muž. Přiznám se, že už dávno jsem si takhle pěkně nezazpívala. A některým přitom i ukápla slzička...

Zpět na přehled

Nahoru