Buďme hrdí - i na svou kuchyni!
Včera jsme byli svědky poslední předvolební prezidentské debaty a jejím leitmotivem bylo téma národní hrdosti. Dnes mi na webu "dumazahrada" vyšel rozhovor s Jaroslavem Sapíkem také o hrdosti - na českou kuchyň.
Včera jsme byli svědky poslední předvolební prezidentské debaty a jejím leitmotivem bylo téma národní hrdosti. Dnes mi na webu "dumazahrada" vyšel rozhovor s Jaroslavem Sapíkem také o hrdosti - na českou kuchyň. Shodou okolností - rovněž dnes - vychází v deníku Právo můj článek o kuchaři dr. Řešátkovi, který za minulého režimu posbíral řadu ocenění za svůj um ve světě a stal se předobrazem pro hlavního hrdinu v Dietlově seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Národní hrdost se skutečně týká všech oblastí, a tedy i gastronomie. Zvolme tedy takového prezidenta, který to myslí s českým národem opravdu dobře.
http://www.dumazahrada.cz/bydleni/kuchyne/18671-jaroslav-sapik-ceska-kuchyne/
Na snímku dr. Jaroslav Řešátko