Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2013 Lidé zapalují svíčky u divadla i u domu

Lidé zapalují svíčky u divadla i u domu

9. 1. 2013

Na Jiřinu Jiráskovou v těchto dnech vzpomínají její příznivci na dvou místech. Zapalovat svíčky chodí k Divadlu na Vinohradech a také k hereččině domu v Kouřimské ulici.

Lidé zapalují svíčky u divadla i u domu

Na Jiřinu Jiráskovou v těchto dnech vzpomínají jjeí příznivci na dvou místech. Zapalovat svíčky chodí k Divadlu na Vinohradech a také k hereččině domu v Kouřimské ulici. Poslední rozloučení se uskuteční v pátek v jejím domovském divadle a v pondělí 14. ledna pak v chrámu Matky Boží před Týnem při mši svaté od 14 hodin. Obřad povede pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Čtení z Písma svatého se ujme režisér Jiří Strach. Zpěvačka Lucie Bílá bude číst přímluvy. V jejím podání také zazní eucharistická píseň „Ave verum corpus“.Hudební doprovod a zpěvy během bohoslužby zajišťuje týnský sbor Notre Dame s varhaníkem Petrem Čechem.

P.S.: Herec Michal Novotný se dnes na internetu rozčiluje na Lucii Bílou, že si na Jiřině Jiráskové dělá reklamu. Milý Michale, že vás to překvapuje! Lucie Bílá potřebuje každý rok vydat knihu se svými fotografiemi, kde ukazuje den po dni, co dělala, s kým se líbala, kdo je taky její "miláček", aby "lidičky" viděli, co je u ní nového. Tedy u všeho musí být fotograf, všechno se dá využít. Je to self marketing. Ale třeba ten prsten s brilianty od "Lucinky" udělal paní Jiráskové radost - aspoň na chvíli. A to, že o ní promlouvá k národu v přímém přenosu? Nebyla jediná, doteď jsem nepochopila ani vystoupení Daniela Landy. Ale televizor jde naštěstí vypnout. Kdežto takovou amnestii už "nevypne" nikdo. 

Zpět na přehled

Nahoru