Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Autogramiáda na knižním veletrhu

Autogramiáda na knižním veletrhu

17. 5. 2014

Není tajemstvím, že mým domovským nakladatelstvím je již od roku 2004 Nakladatelství Brána. Slavíme tedy spolu letos desáté výročí!

Autogramiáda na knižním veletrhu

Není tajemstvím, že mým domovským nakladatelstvím je již od roku 2004 Nakladatelství Brána. Slavíme tedy spolu letos desáté výročí! Za tu dobu mi vyšlo 10 knih, z toho 8 právě u Brány, která mi navíc některé knížky vydala ve dvou či třech vydáních. V tomto smyslu je zatím nejúspěšnější ta úplně první - Herecké romance se třemi vydáními. Ve smyslu ocenění se zase nejdál dostala knížka Zločin a vášně za rady Vacátka, za niž jsem s kolegou Vaněčkem vloni získala Cenu Egona Ervína Kische. Oceněno bylo tehdy právě i Nakladatelství Brána za vydávání knížek literatury faktu.

Včera na knižním veletrhu Svět knihy 2014 jsem u stánku Nakladatelství Brána podepisovala knížky a povídala si se čtenáři. Někteří přijeli jako již tradičně až ze Slovenska. Mají stále rádi českou kulturu a čtou knížky v češtině. Opačně se to o mnoha současných Češích asi říct nedá, že by četli ve slovenštině, ale třeba se pletu. V současné době se nejlépe prodává knížka Příběhy domů slavných, jejichž pokračování s Bránou chystáme na letošní vánoční trh. Tak nám držte palce, ať to vyjde!

Snímek, na němž jsem zachycena s panem ředitelem nakladatelství dr. Doležalem, pořídila Zuzana Kostiuková, fotografka, která patří k nejskromnějším ve svém oboru, ačkoli má za sebou spoustu práce a mnoho krásných snímků.

Zpět na přehled

Nahoru