Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Bez morálky

Bez morálky

18. 9. 2014

Stále si s nějakými intelektuály vyměňuji názory na to, proč se tady po listopadu 1989 tak neuvěřitelně dařilo všem hajzlům, podvodníkům a slušní lidé byli zticha a téměř neviditelní.

Stále si s nějakými intelektuály vyměňuji názory na to, proč se tady po listopadu 1989 tak neuvěřitelně dařilo všem hajzlům, podvodníkům a slušní lidé byli zticha a téměř neviditelní. Omšelá fráze, že za všechno mohlo 40 let totality, mě už opravdu nebaví. Ve skutečnosti za všechno může absence morálky u lidí, kteří byli na vrcholných postech této země. Proč se až teď dozvídáme, že ODS, politická strana, která se leta pyšnila svým vedoucím postavením a burácela proti všem levičákům, dluží 42 milionů korun a klidně neplatila zdravotní a sociální pojištění? Který ze slušných, poctivých občanů by si tohle mohl dovolit? A když teď její předseda Petr Fiala dá ze svého 30 000 korun, koho tohle dojme? Takový příspěvek by měl dávat na chudé, a to jaksi samozřejmě.

Nemám ráda prázdná gesta a prázdné řeči a aroganci, s jakou modří ptáci (Topolánek a spol.) hřímali ze svých tribun. Byla z toho znát nevzdělanost a povrchnost, touha po moci a po penězích a to mi jako cíl pro politika připadá sakra málo. "ODS se o své peníze dobře nestarala," dozvídáme se. A jak se starala o prosperitu této země a jejího lidu?

Zpět na přehled

Nahoru