Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Divadlo na Nákladovém nádraží

Divadlo na Nákladovém nádraží

15. 5. 2014

Po úspěšném uvedení Golema na Štvanici vrcholí přípravy na další divadelní projekt souboru Tygr v tísni, který se tentokrát uskuteční na Nákladovém nádraží Žižkov.

Divadlo na Nákladovém nádraží

Po úspěšném uvedení Golema na Štvanici vrcholí přípravy na další divadelní projekt souboru Tygr v tísni , který se tentokrát uskuteční na Nákladovém nádraží Žižkov.

Činoherní text je zasazen do nedivadelního prostoru, ovládá industriální krajinu objektu, prostor nádraží se stává celým městečkem s nádražní restaurací, roklinou a viaduktem,“ popisuje scénografický koncept dramaturgyně Marie Nováková. 

Inscenace Soudný den vznikla na základě díla rakouského modernistického dramatika Ödöna von Horvátha. „Příběh se odehrává na nádraží, jeho hlavním hrdinou je přednosta stanice, svědomitý úředník, který pochybí. Ödön von Horváth je vůči svým postavám nemilosrdný, ale nikdy je neodsuzuje, nikdy nedává návod, jak by měl inscenátor, potažmo divák, charakter a činy postav interpretovat. Divák pak může snadno sám sebe nachytat, že podlehl předsudkům a uvažoval stejně jako ona maloměstská veřejnost, která hraje v Soudném dni nejdůležitější roli."

Přijďte se tedy podívat 22.-24.5. a 1.6. na Nákladové nádraží Žižkov, které by mělo být zanedlouho zapsané na seznam kulturních památek.

Zpět na přehled

Nahoru