Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2014 Jatka78

Jatka78

25. 9. 2014

Líbí se mi, když staré industriální prostory dostanou novou náplň. To se nyní přihodilo i halám číslo 7 a 8 v holešovické tržnici.

Jatka78

Líbí se mi, když staré industriální prostory dostanou novou náplň. To se nyní přihodilo i halám číslo 7 a 8 v holešovické tržnici. Až do roku 1983 téměř sto let sloužily jako jatka, a nyní tu získal nový domov soubor Cirk La Putyka. Prostor ponese název Jatka78 a kromě "Putyky" jej budou využívat i další současné soubory, např. 420PEOPLE, Lenka Vágnerová, nezávislé projekty režijní dvojice SKUTR a další.

Prostor ovšem vyžaduje rekonstrukci, která zároveň zachová historický industriální charakter. Architektonickou studii vytvořil ateliér Mjolk. Po dokončení v roce 2016 by zde měl vzniknout plně vybavený divadelní sál, místo pro zkoušení, cirkusové workshopy pro veřejnost, galerie, bar, klub a sklad. 5. listopadu se Jatka otevřou veřejnosti velkolepým zahájením a pak se tu až do 19. prosince bude hrát, aby si soubory i architekti ověřili možnosti prostoru. Cirk La Putyka jinak nadále najdete na zavedené adrese v klubu La Fabrika.

Zpět na přehled

Nahoru