Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Kamenný most a kino U Hradeb

Kamenný most a kino U Hradeb

15. 12. 2015

I když spolu ty dvě zprávy tak úplně nesouvisejí, pro mě vysílají podobný signál. V roce 1994 měl v kině u Hradeb premiéru film Tomáše Vorla Kamenný most.

Kamenný most a kino U Hradeb

I když spolu ty dvě zprávy tak úplně nesouvisejí, pro mě vysílají podobný signál. V roce 1994 měl v kině u Hradeb premiéru film Tomáše Vorla Kamenný most. Film jednoho z dominantních členů Pražské pětky byl očekáván s napětím, ale zřejmě nezapadl do porevoluční euforie, kterou ještě mnozí žili. Čekali, že Vorel s Tomášem Hanákem jako ústředním hrdinou přinesou odlehčenou komedii, a oni přišli s těžkou depresí. Jakoby předjímali i osud legendárního kina, které v nových poměrech nevydrželo. Dnes se zas všechno zdá v jiných barvách. Vorel svůj dvacet let starý film oprášil, digitalizoval, nechal Tomáše Hanáka namluvit komentář k němu a k novému životu se probouzí i kino. Našli se nadšenci, kteří mu chtějí vrátit původní účel. Tomáše Vorel se pod vlivem svých depresí  chtěl v minulosti několikrát zabít, ale nakonec žije dodnes - zdá se, že je někdy dobré počkat si na tomto světě, jak se věci vyvinou. Ale naprosto chápu, že to není snadné....

Nová verze filmu Kamenný most bude mít premiéru 14. ledna v kině Lucerna. Tomáš Vorel zároveň svým fanouškům dává jako vánoční dárek zdarma svou komedii Skřítek (najdete na https://youtu.be/GQM8AfsQ91w)

Zpět na přehled

Nahoru