Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Krtek poprvé i s paní Krtečkovou!

Krtek poprvé i s paní Krtečkovou!

8. 10. 2015

Přiznám se, že jsem už v té Krtkománii měla trochu zmatek. Kromě knížek se začal slavný Krtek pana Milera objevovat na nejrůznějších předmětech a já už ani nevěděla, zda se mi to má líbit.

Krtek poprvé i s paní Krtečkovou!

Přiznám se, že jsem už v té Krtkománii měla trochu zmatek. Kromě knížek se začal slavný Krtek pana Zdeňka Milera objevovat na nejrůznějších předmětech a já už ani nevěděla, zda se mi to má líbit. Teď se mi ale dostala do rukou půvabná knížka Kateřiny Miler, starší dcery slavného výtvarníka, nazvaná Krtek na návštěvě, a Krtek se mi už zase líbí. Nejen proto, že tady poprvé představuje i paní Krtečkovou.

Talentované Kateřině Miler otec poprvé nabídl spolupráci v 80. letech. Tehdy šestadvacetiletá Kateřina žila ve Švýcarsku. Na kreslení prvních krtečkových příhod a na obrázcích pro dětské hry se podílela nejdřív anonymně, po návratu do České republiky v roce 2006 už ale začala díla s Krtkem nést i její jméno. „Byla to čtyři leporela na téma Krtek a roční období,“ vzpomíná Kateřina. A kdo ji přivedl na myšlenku paní Krtečkové? Byly to samy děti, které kdysi na jedné Milerově výstavě Krtečkovi "přimalovaly" partnerku a dokonce i potomky.

Krtek na návštěvě vychází v nakladatelství Svatojánek a je určen dětem od 2 let

Zpět na přehled

Nahoru