Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Setkání s Ludmilou Zemanovou

Setkání s Ludmilou Zemanovou

11. 8. 2015

Kde jinde než u Muzea Karla Zemana jsem se dnes setkala s dcerou legendárního režiséra filmů, jako je Vynález zkázy nebo Ukradená vzducholoď, Ludmilou Zemanovou.

Setkání s Ludmilou Zemanovou

Kde jinde než u Muzea Karla Zemana jsem se dnes setkala s dcerou legendárního režiséra filmů, jako je Vynález zkázy nebo Ukradená vzducholoď, Ludmilou Zemanovou. Ačkoli trvale žije v Kanadě, letos strávila ve své rodné vlasti několik týdnů v souvislosti s premiérou digitální restaurované podoby Vynálezu zkázy, která se odehrála na MFF Karlovy Vary, a také s uvedením nového dokumentárního filmu o jejím otci. Ludmila musí do konce srpna dokončit Zemanovu monografii, a tak dnes přijela do Prahy už se sbaleným kufrem. Část léta strávila také se svou rodinou ve Zlíně, kde dodnes žije její maminka (96 let) a kde je na Lesním hřbitově pochovaný její tatínek a bratr.

Muzeum Karla Zemana v Saském dvoře (Saská 3) na Malé Straně je otevřené již tři roky, ale zdá se mi, že stále ještě o něm neví zdaleka všichni. Jeho návštěvu mohu vřele doporučit.

Zpět na přehled

Nahoru