Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 V knihovně Eduarda Petišky

V knihovně Eduarda Petišky

4. 3. 2015 Fotek 1

Ráda bych pochválila příjemné paní knihovnice ze staroboleslavské pobočky Knihovny Eduarda Petišky, které mi včera v podvečer zorganizovaly besedu se čtenáři.

V knihovně Eduarda Petišky

Ráda bych pochválila příjemné paní knihovnice ze staroboleslavské pobočky Knihovny Eduarda Petišky, které mi včera v podvečer zorganizovaly besedu se čtenáři. Knihovna se nachází jen pár kroků od poutního chrámu Nanebevzetí Panny Marie, kde je uloženo Palladium země české, reliéf staroboleslavské Madony, který má ochraňovat naši zem. V chrámu se těsně před začátkem besedy konala bohoslužba, a tak jsme měli možnost do něj nahlédnout. Čtenáři se zajímali o to, jakým způsobem vznikaly Příběhy domů slavných a jejich pokračování, ale zabrousili jsme i k otázkám českého bulváru a developerským aktivitám, které vedou k likvidaci cenných historických domů. 

 Na snímku s knihovnicí Mgr. Janou Faltovou, která chodila do stejného gymnázia Nad Štolou jako já (svět je malý a gymnázium bylo naopak velké, "omyvatelný ústav" na Letné měl kapacitu tisíc žáků)

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru