Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 V Lucerně vše při starém

V Lucerně vše při starém

1. 11. 2015

Ve Velkém sále Lucerny se včera uskutečnil 1. ročník plesu pro organizaci Mamma Help a v rámci večera se konala i přehlídka dobového spodního prádla ze sbírky Vlaďky Dobiášové.

V Lucerně vše při starém

Ve Velkém sále Lucerny se včera uskutečnil 1. ročník plesu pro organizaci Mamma Help a v rámci večera se konala i přehlídka dobového spodního prádla ze sbírky Vlaďky Dobiášové. Na snímku Kristýna Kovaříková v jednom z parádních kousků, který předváděla během písně Hany Vítové Noční motýl. Model ale bohužel Haně Vítové nepatřil. Dlužno ještě dodat, že Vlaďka pere tyhle skvosty pouze s pomocí mýdla s jelenem a udržuje je ve skvělém stavu.

V Lucerně jsem byla po delší pauze - a pranic se v ní nezměnilo. Její omšelost už přestává být roztomilá. Navíc mě tam včera popadla nostalgie z časů, kdy jsem si vždy před Vánocemi vystála frontu na vstupenku na vánoční koncert Karla Gotta - v prodeji byly stejně jen lístky na stojáka, ale to mi vůbec nevadilo - a pak nastal ten krásný večer, kdy Lucerna praskala ve švech a ve vzduchu bylo cítit napětí a ohromná energie, která se pak už jen násobila. Koncerty Karla Gotta jsem navštěvovala pravidelně zhruba od roku 1978 a byly pro mě jakousi  mou vlastní odměnou za celoroční snažení ve škole. Říkala jsem si: musím být tak dobrá jako Kája! To byla moje motivace.

Zpět na přehled

Nahoru