Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Vydrží Barbora Půtová i historické domy?

Vydrží Barbora Půtová i historické domy?

27. 8. 2015

Barboře Půtové je teprve třicet, ale má za sebou už mnoho úspěchů a já bych ráda, aby před sebou měla kromě dalších i ten, že vybojuje právo na další existenci historických domů v centru Prahy.

Vydrží Barbora Půtová i historické domy?

Barboře Půtové je teprve třicet, ale má za sebou už mnoho úspěchů a já bych ráda, aby před sebou měla kromě dalších i ten, že vybojuje právo na další existenci historických domů v centru Prahy. Říkám si, že přece není možné, aby všem zodpovědným orgánům bylo jedno, zda ty barokní a renesanční domy v Celetné a Železné ulici zůstanou zachovány, anebo z nich bude hotelový komplex s bazénem, jakých už jsou po Praze stovky. Jedno to není Barboře Půtové, historičce umění a antropoložce, stejně tak to není jedno Klubu přátel Za starou Prahu a dalším lidem, kteří si váží historických hodnot. Když jsem si dnes s Barborou mohla projít dům U Černého slunce, z nějž by podle investorů měla zůstat zachována zřejmě tak akorát fasáda, bylo mi všelijak. A to jsem tu byla dnes poprvé, a neprožila jsem dětství na malebném dvorku jako Barbora. Dům na Královské cestě je původně gotický, přestavěný renesančně  a dnešní vzhled je barokní z 2. poloviny 18. století. Proboha, sem beton prostě nepatří! 

PhDr. Barbora Půtová srdečně zve všechny zájemce, kterým není lhostejný osud těchto domů, 9. září v 18.30 do Modré posluchárny FF UK v Celetné 20 na veřejnou diskusi k záměru hotelu U Sixtů

Zpět na přehled

Nahoru