Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Život píše romány

Život píše romány

11. 7. 2015

Pokud mě něco na letošním karlovarském festivalu zaujalo, pak je to osobní příběh herečky Aleny Mihulové. Zpovídala jsem ji krátce po smrti jejího muže, režiséra Karla Kachyni, což už je 11 let.

Život píše romány

Pokud mě něco na letošním karlovarském festivalu zaujalo, pak je to osobní příběh herečky Aleny Mihulové. Zpovídala jsem ji krátce po smrti jejího muže, režiséra Karla Kachyni, což už je 11 let. Tehdy byla na pokraji sil, téměř na dně, ale pro svého muže udělala maximum. Nějakou dobu měla problémy s alkoholem, hledala obživu....Dnes by z ní její muž měl radost. Převzala cenu za nejlepší ženský herecký výkon za film Domácí péče. Od počátku v něm chtěla hrát, protože o domácí péči ví všecko. Zažila ji s člověkem nejmilovanějším a všechno mohla vložit do herecké role. Alena Mihulová se změnila k nepoznání. Je z ní krásná, oduševnělá žena, sebevědomá herečka a jakoby teprve teď začala její skutečná kariéra.  Archivní snímek Alenu zachycuje s Karlem Kachyňou a jejich dcerkou, která je dnes již dospělá.

Držím palce Rudolfu Jelínkovi, ať se brzy vykřeše z ataku mrtvice. Prý chce už v srpnu hrát v Shakespearovských slavnostech, to je dobré znamení.  

14. července oslaví Francouzi Pád Bastily a Karel Gott 76. narozeniny. Chápu, že i on chce jednou zemřít na jevišti jako všichni velcí umělci, tudíž bez ohledu na zdravotní problémy zpívat dál. Přeji mu hodně zdraví, ať nám ještě dlouho vydrží. Pro mou generaci, která s jeho hlasem vyrůstala, je symbolem krásy a radosti ze života, kterou svým zpěvem vždycky rozdával.

Zpět na přehled

Nahoru