Gurmet Poštulka a Zlatý kuchař
Vladimír Poštulka (73) je legendární textař, autor slov k takovým hitům jako je Sladké mámení , Bludička Julie nebo Bobkovo Nedělní ráno. Po listopadu 1989 ovšem přesedlal na gurmetství a stal se vyhledávaným odborníkem.
Vladimír Poštulka (73) je legendární textař, autor slov k takovým hitům jako je Sladké mámení, Bludička Julie nebo Bobkovo Nedělní ráno. Po listopadu 1989 ovšem přesedlal na gurmetství a stal se vyhledávaným odborníkem. Dnes jsem ho potkala v naší Petrské čtvrti v restauraci Grand Cru, kde byl jako patron ankety Zlatý kuchař (vítěz bude oficiálně vyhlášen ve čtvrtek, tak vám jeho jméno ještě nemohu prozradit). Za chvíli se kolem něj vytvořil hlouček přátel, kterým s labužnickým výrazem líčil, jak si kupuje celou vepřovou hlavu a které pokrmy z ní pak připravuje. Poštulka se nebojí ani náročných receptů, takže nám doporučil vepřovou hlavu, plněnou masem, játry, slaninou, šunkou, žemlemi a žampiony, jejíž příprava ovšem zabírá 8 hodin času.