Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Jan Kaplický a jeho Nekonečno

Jan Kaplický a jeho Nekonečno

7. 11. 2016 Fotek 3

Galerie Tančící dům přichází se zajímavými projekty, které oživují netradiční prostory kontraverzní stavby na pražském nábřeží. Díky ní sem přichází čím dál víc návštěvníků.

Jan Kaplický a jeho Nekonečno

Galerie Tančící dům přichází se zajímavými projekty, které oživují netradiční prostory kontraverzní stavby na pražském nábřeží. Díky ní sem přichází čím dál víc návštěvníků. Po výstavě Retro, která nám oživila vzpomínky na životní styl 70. a 80. let je tu nyní k vidění výstava věnovaná Janu Kaplickému. U něj stěží můžeme vidět jakoukoli návaznost na retro s výjimkou smutného faktu, že pan architekt již fyzicky není mezi námi. Jan Kaplický byl vizionář a jeho návrhy nenechali nikoho chladným. V galerii se setkávají jeho ikonická díla spolu s objekty, které dosud nebyly nikdy vystaveny, jsou tu i jeho designové návrhy šperků, nádobí či módy, ale také snímky ze soukromí.

Když jsem kdysi zpovídala zpěváka Pavla Bobka, hrdě se hlásil k tomu, že je od mládí Kaplického kamarádem. A půjčil mi tehdy fotografii, kterou jsme připojila v příloze. Je na ní Jan Kaplický, Pavel Bobek a rocker Pavel Sedláček spolu s mladými dívkami kdesi na chatě.  Tak vidíte, stejně jsem si to retro ani v případě Kaplického nakonec neodpustila... Výstavu v Tančícím domě můžete navštívit až do 12.3.2017

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru