Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Když dcera zpovídá otce

Když dcera zpovídá otce

10. 1. 2016

Hana Lasicová je sympatická mladá žena, nyní již dvojnásobná maminka a autorka několika knížek. Nyní přišla s novinkou nazvanou Všechno o mém otci.

Když dcera zpovídá otce

Hana Lasicová je sympatická mladá žena, nyní již dvojnásobná maminka a autorka několika knížek. Nyní přišla s novinkou nazvanou Všechno o mém otci. /vydalo Motto/. Co bych jí určitě vytkla, je název knížky. Nemám ráda tituly typu "Všechno o...", protože už dopředu víte, že tam rozhodně všechno nebude a navíc můžete autora podezírat z jisté povrchnosti a prvoplánovitosti. Přitom je mi jasné, že zpovídat vlastního otce není vůbec nic jednoduchého. A což teprve složitého Milana Lasicu. Před pár lety s ním udělal velmi dobrý knižní rozhovor Ján Štrasser a ani jemu Lasica nevyzradil "vše". Hana Lasicová se ptá svého tatínka hlavně na rodinné kořeny, takže se dočteme především o jeho prarodičích a rodičích a zdá se, že časem bude následovat další díl, který se bude více týkat jeho vztahu se ženami a hlavně s Magdou Vášáryovou. Jaký název pak dá Hana Lasicová druhému dílu?

Milan Lasica je pro starší generaci Čechů pojem, bohužel už nikoli pro generaci polistopadovou. Zatímco já po knížce sáhla s přirozenou zvědavostí, mé dcery prohlásily svorně: "Lasica? A koho zajímá?"

Zpět na přehled

Nahoru