Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Olga Čuříková si připravila hrob

Olga Čuříková si připravila hrob

17. 3. 2016

V jihočeských Malenicích si už před lety připravila dnes zesnulá televizní moderátorka Olga Čuříková hrob. Spočine vedle svého milovaného muže Jiřího Pleskota.

Olga Čuříková si připravila hrob

V jihočeských Malenicích si už před lety připravila dnes zesnulá televizní moderátorka Olga Čuříková hrob. Spočine vedle svého milovaného muže Jiřího Pleskota. O jejich vztahu píšu podrobně ve své poslední knížce Lásky za oponou. Patnáct let spolu chodili na rande, než se vzali. Pleskot, herec Vinohradského divadla, byl kdysi krátce ženatý s Jiřinou Jiráskovou. Spolu se Zdeňkem Podskalským tvořili nerozlučnou čtyřku, všichni trávili volný čas v Malenicích, a tak není divu, že si tuto malebnou obec vybrali i jako své pohřebiště. Podskalský tam navíc měl už své předky.

S Olgou Čuříkovou jsem před lety natočila několikahodinový rozhovor, v němž jsme probraly mj. i osud jejího tatínka, který málem zahynul na Titanicu, a jejího bratra, známého kameramana. Po příchodu domů jsem zjistila, že se mi polovina záznamu vymazala. Paní Olga se tomu tehdy smála a navrhovala, že mi to někdy poví ještě jednou. K tomu už bohužel nedošlo.  

Zpět na přehled

Nahoru