Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Poutník Zibura napsal skvělou knihu!

Poutník Zibura napsal skvělou knihu!

14. 1. 2016

Znáte to - od zavedených autorů čekáte něco skvělého, od neznámých nemusíte čekat nic. A o to lepší je pak požitek, když se prvotina povede. Ladislav Zibura se ovšem už mezitím proslavil.

Poutník Zibura napsal skvělou knihu!

Znáte to - od zavedených autorů čekáte něco skvělého, od neznámých nemusíte čekat nic. A o to lepší je pak požitek, když se prvotina povede. Ladislav Zibura se ovšem už mezitím proslavil. Viděli ho diváci v talk show Karla Šípa, byl i u Krause. Se svými cestovatelskými show vyprodává kinosály. Showman cestovatelem nebo naopak? Svou knihu nazval 40 dní pěšky do Jeruzaléma s podtitulem Největší cestovatelské dobrodružství od dob Honzíkovy cesty a ještě s dovětkem O pouti bez cukrové vaty. Vtipný slovník provází celý jeho deník, v němž popisuje svou skutečnou pouť, tedy cestu pěšky, která měřila 1400 kilometrů a vedla napříč Tureckem a Izraelem. Zibura sám sebe charakterizuje jako člověka, který se pořád ztrácí a je trochu nešikovný, cestou ale potká dobré lidi. Na rozdíl od jiných cestovatelů líčí v knize i ve svých show hlavně příhody s těmito lidmi, popisuje, co všechno se mu přihodilo, nezabývá se zeměpisnými údaji, historickými památkami apod., a právě to jeho publikum baví.

Vzhledem k tomu, že má mladší dcera mi často líčí příhody jejího kamaráda ze Šumavy, který podniká podobné výpravy s minimem vybavení, s minimem nákladů, při nichž cesta je cíl, až tolik mě Zibura zas nezaskočil. Svou knihu ale napsal nečekaně neotřele a za to mu dík. 40 dní pěšky do Jeruzaléma  vydalo nakl. BizBooks ve společnosti Albatros Media. 

Zpět na přehled

Nahoru