Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2016 Za Chalupáři do Višňové

Za Chalupáři do Višňové

7. 6. 2016

Sama bych nevěřila, že je obec Višňová u Příbrami tak úhledná a ani seriál Chalupáři, který tak často opakují, mě o tom natolik nepřesvědčil. Chtělo to skutečně vidět ji na vlastní oči!

Za Chalupáři do Višňové

Sama bych nevěřila, že je obec Višňová u Příbrami tak úhledná a ani seriál Chalupáři, který tak často opakují, mě o tom natolik nepřesvědčil. Chtělo to skutečně vidět ji na vlastní oči! I když se v sobotu počasí střídalo, chvilkami se obloha zlověstně zatahovala, nakonec sluníčko přece jen převládlo a posvítilo nám na ten malebný kraj. Ještě předtím, než jsme do Višňové dojeli, jsme zastavili na oběd v Dubenci v dřevěné osvěžovně U Čerta. I když vypadá tak obyčejně, knedlíčková polívka a sekaná v housce byly senzační! Ve Višňové se konal dětský den, takže jsme potkávali místní i chataře s potomky a mohli s nimi promluvit (pamětníků ovšem už mnoho nežije). Mezitím jsme si prohlídli vkusně udělanou "naučnou stezku" po místech, kde se Chalupáři před 42 lety natáčeli a nostalgicky jsme si zavzpomínali na protagonisty - především Jiřího Sováka a Josefa Kemra, kteří byli "v civilu" úplně stejně protikladní jako v seriálu.  

Pokud byste měli zájem, uprostřed obce je ke koupi rozlehlá  hospoda U Chalupářů s tanečním sálem, venkovní terasou a bowlingovou dráhou za pouhých 3 200 000 Kč.

Zpět na přehled

Nahoru