Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Cibulkův kalendář je opět na světě

Cibulkův kalendář je opět na světě

12. 10. 2017 Fotek 2

Jubilejní 10. Cibulkův kalendář je na světě a byl dnes slavnostně pokřtěn. Kmotrou se stala - tak jako u jeho prvního ročníku - Jiřina Bohdalová spolu se Slávkou Kopeckou.

Cibulkův kalendář je opět na světě

Jubilejní 10. Cibulkův kalendář je na světě a byl dnes slavnostně pokřtěn. Kmotrou se stala - tak jako u jeho prvního ročníku - Jiřina Bohdalová spolu se Slávkou Kopeckou. Kmotry i autor dostali sladké dárky v podobě perníků od Pavla Janoše z Pardubic, křtilo se kvalitním koňakem a nálada byla ohromná. Aleš, evidentně odpočatý od televizního maratónu, z nějž nedávno vypadl, chrlil jeden vtipný bonmot za druhým, až ho zkušená komička Bohdalka musela umravnit, aby přibrzdil.

Pro mě má kalendář ještě jinou dimenzi. Alešovi do něj totiž pravidelně přispívám. Letos jsem mohla navázat na jeho loňskou story o oblíbeném plyšovém králíčkovi Vaška Vydry. Dozvěděla jsem se totiž od Kateřiny Vladařové, která bydlí v bytě po Vydrovi, nové podrobnosti. Když se kdysi přistěhovala, objevila skicák s dětskými kresbami králíčka v různých povoláních.  Zjistila, že autorem je Václav Vydra, a tak nelenila, a skicák mu donesla do divadla. Byl prý dojatý k slzám. V Alešově kalendáři se historek samozřejmě dočtete mnohem víc, a ještě k tomu si v něm každý den připomenete výročí nějaké slavné osobnosti.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru