Cukrářka Stáňa Kortánová
Cukrářku a podnikatelku Stanislavu Kortánovou znám již řadu let a stejně dlouho ji také obdivuji.
Cukrářku a podnikatelku Stanislavu Kortánovou znám již řadu let a stejně dlouho ji také obdivuji. Je příkladem nesmírně pracovité, činorodé ženy, která ale především ctí řemeslo a tradice. Jako mladinká dívka poznala legendárního cukráře Františka Myšáka, docházela za ním na chatu a povídali si spolu o cukrařině. Naučila se od něj také řadě grifů a získala i jeho cenný sešit receptur, které si vlastnoručně zapisoval. Dodnes z nich čerpá a peče dorty "podle Myšáka".
Cukrářské i pekařské výrobky paní Stáni můžete ochutnat v Malé Hraštici, na Jílovišti a na Dobříši, chleba, který peče její syn, pak koupíte i v síti supermarketů Albert. A podstata jejího úspěchu? Do svých výrobků dává jen prvotřídní suroviny, žádné náhražky a hlavně je denně v práci jako první a dohlíží na kvalitu - ve všem. Na Jílovišti si můžete prohlédnout i malé muzeum Františka Myšáka - snímky jeho dynastie, ale i pomůcky a nádobí, které své nejmilejší žačce kdysi věnoval.
Nedávno upekla paní Stáňa krásný "lékařský" dort pro mého muže.