Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Hurvínek bez Heleny Štáchové

Hurvínek bez Heleny Štáchové

22. 3. 2017 Fotek 1

Právě jsem pro Právo dopsala článek o Roku otců, který letos slaví Divadlo Spejbla a Hurvínka, když přišla zpráva, že zemřela Helena Štáchová.

Hurvínek bez Heleny Štáchové

Právě jsem pro Právo dopsala článek o Roku otců, který letos slaví Divadlo Spejbla a Hurvínka, když přišla zpráva, že zemřela Helena Štáchová. Krásná Helena, bojovná Lvice, která, nejen že se uměla prát s nemocemi a soukromým osudem, ale také se obdivuhodně postavila po sametové revoluci za své divadlo a dřevěné herce. Její muž Miloš Kirschner už tehdy shlížel z obláčku na to, jak jeho žena bojuje za Spejbla a Hurvínka, aby mohli dál přinášet dětem radost z jeviště.

Letos slaví divadlo několikeré výročí. Zakladatel divadla Josef Skupa se narodil před 125 lety, pokračovatel Miloš Kirschner před 90 lety a následovník Martin Klásek v únoru oslavil šedesátiny. Nyní se nad oslavami zatáhl černý mrak, ale divadlo musí žít dál. Nic jiného by si Helena nepřála.

Supraphon nedávno vydal pozoruhodný výběr toho nejlepšího od Skupy na kompletu 5 CD nazvaném Klasický Spejbl a Hurvínek Josefa Skupy. Večer si ho pustím a zapálím svíčku.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru