Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Nádraží Praha Bubny inspirující

Nádraží Praha Bubny inspirující

5. 6. 2017 Fotek 4

Před časem jsme se zastavili na nádraží Praha Bubny a pořídili pár nostalgických fotek. Mám slabost pro nádraží, jistě i proto, že se na ně jejich majitel vykašlal a mnoho jich nechal uhynout.

Nádraží Praha Bubny inspirující

Před časem jsme se zastavili na nádraží Praha Bubny a pořídili pár nostalgických fotek. Mám slabost pro nádraží, jistě i proto, že se na ně jejich majitel vykašlal a mnoho jich nechal uhynout. Na tomto nádraží se však dějí i velmi zajímavé věci. Vystavují tu výtvarníci, hrají herci i muzikanti. Od středy 21.6. do neděle 25.6. se zde uskuteční Bubenský slunovrat. Vystoupí na něm např. divadelní soubor Farma v jeskyni, zpěvák a akordeonista Mário Bihári, Irena Budweiserová a další.

 „V nabídnutém programu rozvíjíme téma jinakosti. Divadelníci, hudebníci nebo výtvarní umělci, kteří jsou očividně jiní - někdy jsou z jiného světadílu nebo jsou jiné rasy, někdy jsou i mentálně či fyzicky postižení. Reprezentují tak skupiny, které byly v době nacismu určeny k odsunu do nevědomí a nebytí. Obnovování historické paměti, ale i energie, kterou sem chceme živým uměním vrátit, je to, co nás v tomto prostoru dlouhodobě zajímá,“ říká Pavel Štingl z obecně prospěšné společnosti Památník Šoa, která Bubenský slunovrat organizuje.

Foto KOFAM

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru