Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Prastánek Františka Skály

Prastánek Františka Skály

14. 6. 2017

František Skála je výtvarník, který mě na rozdíl od mnoha jeho souputníků vždycky potěší. Nyní jeho objekt zvaný Prastánek oživí až do září Malostranské náměstí v Praze.

Prastánek Františka Skály

František Skála je výtvarník, který mě na rozdíl od mnoha jeho souputníků vždycky potěší. Nyní jeho objekt zvaný Prastánek oživí až do září Malostranské náměstí v Praze. Více než 6 metrů vysoký Prastánek z 300 let starého dubového kmene bude fungovat jako stánek, kde se mohou kolemjdoucí občerstvit nebo prozkoumat artefakty, které v následujících měsících autor připraví.

Zároveň Prastánek slouží jako jakási pozvánka na Skálovu výstavu ve Valdštejnské jízdárně, která se stále těší velké pozornosti návštěvníků. Upřímně jsme ráda, že Malostranské náměstí už neslouží jako parkoviště, ale těch pár židlí, které se tam zatím rozmístily, mi od magistrátu připadalo jako hodně provizorní alternativa. Prastánek si vezme na starost známý pražský kavárník Ondřej Kobza, a tak díky dvěma mimořádně nápaditým mužům dostane prostor alespoň na chvíli zajímavou tvář.

Zpět na přehled

Nahoru