Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Zabiják Alzheimer

Zabiják Alzheimer

7. 11. 2017 Fotek 3

V poslední době čteme v souvislosti s úmrtími známých osobností nejčastěji slovo Alzheimer. Dokonce se o této nemoci právě hraje velmi silná tragikomedie Otec v Městských divadlech pražských /obrázek Jana Vlasáka a Veroniky Gajerové přikládám/.

Zabiják Alzheimer

V poslední době čteme v souvislosti s úmrtími známých osobností nejčastěji slovo Alzheimer. Dokonce se o této nemoci právě hraje velmi silná tragikomedie Otec v Městských divadlech pražských /obrázek Jana Vlasáka a Veroniky Gajerové přikládám/. Na tuto chorobu po delším boji dnes zemřel zpěvák, konferenciér a podnikatel Karel Štědrý. Navzdory mnoha dalším nemocem, které v minulosti prodělal, se dožil pěkného věku 80 let. S Alzheimerem si ale jeho organismus už poradit nedokázal. Přiřadil se tak ke Květě Fialové či jejímu manželovi, režiséru Pavlu Hášovi, kteří zemřeli na stejnou diagnózu.

Karel Štědrý byl rozený bavič, režisér Zdeněk Podskalský ho proto nejčastěji využíval ve svých hudebně zábavných pořadech jako průvodce dějem nebo zpívajícího herce, který vystupoval v různých dobových skečích, jako například ve scénce Párkař /viz foto/.  To, že jeho životním hitem se stala písnička Mám malý stan, asi netřeba dodávat. Stala se hitem roku 1962  jistě i zásluhou vtipného textu Zdeňka Borovce a Karel Štědrý ji zpíval až donedávna.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru