Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 2 x novinky ze Supraphonu

2 x novinky ze Supraphonu

Supraphon už začíná nadělovat dárky pod stromeček. Pro malé posluchače připravil Adventní pohádkový kalendář, pro pokročilé zase výběr toho nejlepšího z repertoáru Evy Olmerové Čekej tiše.
2 x novinky ze Supraphonu

Supraphon už začíná nadělovat dárky pod stromeček. Pro malé posluchače připravil Adventní pohádkový kalendář, pro pokročilé zase výběr toho nejlepšího z repertoáru Evy Olmerové Čekej tiše. Pohádky do Adventního kalendáře vybral Alan Piskač a jde v nejednom případě skutečně o retro lahůdku. Třeba pohádku o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém tu vypráví Luděk Munzar z nahrávky z roku 1984, o brémských muzikantech zase Petr Čepek (v roce 1993) a možná největší raritou je klasika O perníkové chaloupce z roku 1980 v podání Jiřího Adamíry, Viktora Preisse a Jany Hlaváčové. Jsou tu ale samozřejmě i kousky mnohem mladší jako třeba Otesánek od Vaška Vydry z roku 2012.

V případě Evy Olmerové se posluchači mohou kochat písničkami, které znali ze stejnojmenné LP desky, vydané v roce 1984. Když o 9 let později umřela na cirhózu jater, Jitka Zelenková jí ten její největší hit - Čekej tiše - zazpívala v krematoriu. Ona sama ho prý neměla moc ráda, a když ho zpívala, myslela na něco docela jiného - třeba, co bude vařit k večeři.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru