Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Anča a Pepík v Lucerně

Anča a Pepík v Lucerně

28. 5. 2018 Fotek 3

To je ale kariéra, milé myšky! Říkám si, když se dozvídám, že minulý týdne pronikly až na střechu Lucerny, tedy paláce, kde vždycky vystupovali jen ti nejslavnější.

Anča a Pepík v Lucerně

To je ale kariéra, milé myšky! Říkám si, když se dozvídám, že minulý týden pronikly až na střechu Lucerny, tedy paláce, kde vždycky vystupovali jen ti nejslavnější. Ty myšky se jmenují Anča a Pepík a nyní vyšly knižně v nakladatelství Práh již v pátém díle. Narodily se Lucii Lomové již v roce 1986, když si spolu se starší sestrou Ivanou na chalupě kreslily legrační postavičky a vymýšlely k nim příběhy. V 90. letech Anču s Pepíkem otiskoval legendární Čtyřlístek a od té doby se dostali na divadelní prkna (soubor Buchty a loutky), jako animovaný seriál do ČT Déčko, ožívají prý i v počítačových a deskových hrách a komiksy s nimi už zná snad každé dítě.

Na střeše Lucerny se křtil již zmíněný pátý díl a také tam soubor Buchty a loutky sehrál představení. Na dalším snímku je Lucie Lomová, která zkrátka měla jednou geniální nápad a už se z něj stal bezmála národní poklad...

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru