Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Zemřela Dana Reimová

Zemřela Dana Reimová

Již dva roky mi Dana Reimová, trvale žijící v Giardini Naxos na Sicílii, nezvedala telefon a neodpovídala na maily. Bála jsem se nejhoršího. To přišlo ale až včera. Její přítelkyně Simona Dušáková dnes oznámila, že je Dana po smrti.
Zemřela Dana Reimová

Již dva roky mi Dana Reimová, trvale žijící v Giardini Naxos na Sicílii, nezvedala telefon a neodpovídala na maily. Bála jsem se nejhoršího. To přišlo ale až včera. Její přítelkyně Simona Dušáková dnes oznámila, že je Dana po smrti. Příběh Dany byl od jejího narození jedním nepřetržitým dobrodružstvím, opepřeným ale veselými večírky a bohémskými láskami. Každopádně nejzajímavější je, že si ji osvojila sestra lékařky Milady Frantové Reimové, která za heydrichiády ošetřila poraněné oko Janu Kubišovi a byla za to popravena v Mauthausenu. Dana přišla těsně před svým narozením o tatínka, německého poštovního úředníka ze Žatce, a po porodu pak i svou maminku. Tu "náhradní" milovala celým srdcem a žila s ní pak v emigraci v Itálii.

Dana byla zamlada velmi atraktivní a filmaři si ji v 60. letech občas pozvali na natáčení jako kompars. Zažila milostný románek s režisérem Pavlem Juráčkem.v

Zpět na přehled

Nahoru