Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2019 3 x do ouška

3 x do ouška

Tři různé audionahrávky, tři různé žánry, tři odlišné hlasy. Takovou nadílku mi přinesl Supraphon k Velikonocům.
3 x do ouška

Podívejme se na ně postupně. Nestor vypravěčů kriminálních příběhů I.M.Jedlička (*1931, kdysi redaktor Zemědělských novin) sepsal Slavné české kriminální příběhy, které se odehrály v poměrně širokém časovém rozpětí let 1972-1988. Je jich celkem 10 a jejich interpretace se ujal Norbert Lichý. Natočil je ve svém studiu Skrat! v Ostravě a ntno říct, že s velkou chutí. Kdo má rád tenhle žánr, přijde si rozhodně na své.

Široká popularita Zdeňka Svěráka je jaksi zárukou, že i jeho nový počin Strážce nádrže půjde dobře na odbyt. Přitom to není rozhodně čtení prvoplánově humorné, spíš naopak. Starý strážce vodní nádrže Jiří Smrček si dopisuje s generálním ředitelem povodí. Na žádný z jeho 23 dopisů tento pán samozřejmě neodpoví, ale to není podstata věci. Svěrák přináší opět velmi lidský příběh, který také svým věrným čtenářům předčítá. Hudbou doprovází kamarád Jaroslav Uhlíř.

Jana Kanyzu není příliš často slyšet, a tak posluchači jistě uvítají, že si jeho hlas mohou vychutnat v 33 pověstech o hradech a zámcích. V tomto případě mají pověsti několik autorů. Vyprávění nás zavede na Karlštejn, Hlubokou, Trosky, Loket, Hrubou Skálu či do Lipnice.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru