Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2019 Hudba přítelkyně

Hudba přítelkyně

Je krásné, když syn vypraví do světa knihu o svém otci a k tomu ještě tak důkladnou, jako v případě publikace, o níž se vám právě chystám napsat.
Hudba přítelkyně

Jmenuje se Zdeněk Petr. Hudba přítelkyně a vydal ji MUDr. Jiří Petr ve spolupráci s Radioservisem  v druhém, upraveném vydání. Její součástí je také CD s 27 písničkami, které Zdeněk Petr složil. Za všechny jmenujme Píseň pro Kristinku, Ten umí to a ten zas tohle (z filmu Císařův pekař), Jak ten čas letí (hit Václava Nekáře) či Písnička o Číňánkovi v podání Rudolfa Cortése a sester Allanových.

Úžasný muzikant, který se jako mladík dostal do blízkosti R.A.Dvorského, pro jehož vydavatelství pracoval, aby později zakotivl v Čs. rozhlase. Pamětníci na něj vzpomínají jako na džentlmena prvorepublikového střihu, Václav Hybš přiznává, že byl jeho velkým vzorem, blízké přátelství uzavřel v V i W, Jiřím Traxlerem, Karlem Vlachem, Vladimírem Dvořákem, spolupracoval v Karlínském divadle též s Oldřichem Novým. Složil mj. hudbu k muzikálu Sto dukátů za Juana a spolu s Ivo Fischerem napsal muzikál Pan Pickwick, který se hrál v divadle Rokoko. Zdeněk Petr zemřel v roce 1994, ale jeho dílo žije dál. 

Na snímcích Jiří Traxler v Kanadě a za mlada, protagonisté muzikálu Pan Pickwick, Zdeněk Petr u piána.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru