Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2019 Za blatenskou růží

Za blatenskou růží

Během pátku a soboty jsem navštívila líbezné městečko Blatnou, které se ocitlo pod romantickým sněhovým popraškem. Vedlo mě sem několik důvodů, převážně pracovních.
Za blatenskou růží

Během pátku a soboty jsem navštívila líbezné městečko Blatnou, které se ocitlo pod romantickým sněhovým popraškem. Vedlo mě sem několik důvodů, převážně pracovních. Za výlohou knihkupectví Kanzelsberger mě příjemně potěšila přítomnost mé knížky Tisíc tváří Kristiána. Šla jsem za to prodavačkám poděkovat. Za výlohou se totiž většinou neocitám, neboť nemám zaplacenou pozici, ale tady v Blatné si knížky do výlohy vybírají prý samy podle toho, která se jim líbí...V sousedství s krásnou publikací o Werichovi, kterou mi přinesl Ježíšek, jsem tedy potěšena dvojnásob.

 V Blatné jsem se mj. pídila také po blatenské růži, ale našla jsem jen zvláštní pomník na náměstí, který je jí věnován /viz foto/. Kde jinde než v tomto městečku mě napadají slova básníkova "Zde by měly kvést růže". Já vím, je leden, ale přesto jsem dnes o růžích, ale také o vile Fiala, která s nimi tak trochu souvisí, mluvila s Pavlou Černochovou. V jejím Sisyfovském úsilí o záchranu výletní restaurace nad městem jí držím palce, byť dnes mírně omrzlé.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru